Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukázky pro psí útulek v Horní Hraničné

29. 7. 2014

Dne 19.07.2014 členové našeho klubu ve složení Radek Horák s Mikym a rotvíkama (Bakynkou a Argem), Monika Turková se Sísou, Vašek Volštát se Samem, Lenka Vališová s Bertíkem, Anička Baumgärtner s bělouškama Happym a Apollem a Petra Trávníčková se Sidem, předvedli v rámci umisťovací akce útulku v Horní Hraničné prvky z obran.

Na začátku celých ukázek jsme předvedli klasickou obranu dle zkoušky ZVV 2, na které diváci mohli vidět jak taková zkouška vlastně probíhá a co vše je po psu resp. i psovodovi požadováno. Dále jsme již pokračovali ve volnějším duchu, a to zadržením na ringo oblek, kterého se kromě Sida, zúčastnili již všichni psi (a to celkem úspěšně a efektně).

Zadržení na ringo oblek bylo různě zkombinováno, takže diváci mohli vidět zadržení figuranta přes hořící překážku, potom za ztížených podmínek, kdy figurant se snažil znemožnit psovi zákus třásněmi, vystrašit ho nastartovanou motorovou pilou, či ho zbrzdit pohazováním plastových barelů. Mimo tyto ukázky se mohli přihlížející pokochat zásahem dvou psů, a to "běloušků" Aničky, kteří prováděli zadržení figuranta "současně". Velký úspěch měl taktéž zákrok dvou rotvajlerů Arga a Bakynky, který byl  proveden z automobilu. Na závěr bylo divákům přiblíženo jak probíhá rozvíjení loveckého pudu u psa, který s obranami teprve začíná (této role se ochotně zhostila členka Petra s BOC Sidem).

Obecně dle reakcí diváků lze říci, že největší úspěch měl náš dědeček BOM Miky Radka Horáka, u kterého byla obdivována zejména poslušnost a také nebojácnost při zákrocích. Za velmi efektní považovali i účastníci akce zásah dvojice rotvajlerů Arga a Bakynky a v průběhu akce obdivovali taktéž krásu BŠO Aničky Baumgärtner.

 

Celá akce se vydařila, sešli se zde fajn lidi a až na úmorné vedro, které pejskům opravdu nesvědčilo a toho dne se skutečně vydařilo, se jednalo o pěkný zážitek. Pár fotek si můžete prohlédnou ve fotogalerii Aničky na rajčeti, a to zde:

 http://happyapollo.rajce.idnes.cz/19.7.2014_ukazky_ZKO_Cheb_pro_utulek_pro_opustene_a_toulave_psy_v_Horni_Hranicne_u_Chebu./