Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sranda závod 2014

9. 9. 2014

 

V neděli 07.09.2014 se na našem cvičišti konal již tradiční Sranda závod, tentokráte pod vedením Gabči Lickové a Robina Scharma, kteří se v rámci akce stylizovali do funkce poloprezidentů, jež nás celým závodem prováděli. Letošního Sranda závodu se účastnili následující závodníci:
 
Radek Horák a Miky
Lenka Špringlová a Eimie
Alena Kirpalová s Agátkou
Žaneta Petráková s Tinou
Kateřina Poláková a Ringo
Petra Trávníčková se Sidem
Jana Nádvorníková s Barykem a Argem
Roman Nečas s Hexou
Lenka Vališová s Albertem
Míra Kříž a boxer Zorro
 
…..kteří se utkali v následujících 6 disciplínách (ZDE):
 
1.      PUTOVNÍ DISCIPLÍNA: chytání vuřtů
 
2.      Obleč svého psa – tato disciplína spočívala ve svlečení psovoda (na čas), oblečení těchto svršků na psa a dopravení psa z místa „A“ do místa „B“. Hodnotil se umělecký dojem, počet svršků, které pes donesl do bodu „B“ a také byl zohledněn stav psovoda (nejméně oblečený psovod obdržel bodový bonus, stejně jako psovod s nejlepším časem). Samozřejmě se zde našli tací vykukové, kteří vymýšleli různé zlepšováky, ale v rámci dobrých vztahů v klubu nebudeme nikoho konkrétního jmenovat (jen podotknu, že tuto disciplínu vyhrál Radek s Mikym  )
 
 
3.      Nepřelez, nepřeskoč, podlez – zde psovod společně se psem podlézali překážku. Komu se povedlo podlézt nejmenší škvírkou dostal maximum, tedy 10 bodů. V rámci této disciplíny byli všichni překvapeni ohebností Černého ruského teriéra Ringa, který je velký jako stodola a který se dokázal protáhnout skoro minimální škvírkou. Zřejmě s paničkou doma pilně trénují jak se stát plackou snadno a rychle
 
4.      Kdo má lepšího páníčka – zde si „pes“ (člověk) vylosoval svého psovoda (taktéž člověka), se kterým předvedl libovolné prvky poslušnosti. Hodnotil se umělecký dojem a složitost. Nutno říci, že složitostí asi vyhrálo zdolání malého žebříku a co do uměleckého dojmu jednoznačně vedl Míra Kříž se svými nápaditými  gymnastickými prvky na kladině, jež potvrdil, že je skutečně talentovaným "psem", kterého je na IPO škoda.
 
5.      Štafeta – jak již název napovídá, jednalo se o předávání štafety mezi určenými body „A“ a „B“. Pes vybíhal z bodu „A“ a celkem 3x měl během přesunu do bodu „B“ psovodovi předat předem zvolený, libovolný štafetový kolík (čili jsme mohli vidět balonky, klacíky, aporty, chrochtající prase apod.). Jednalo se o celkem vtipnou disciplínu, neboť jako rušivé podněty byly po dráze rozmístěny talířky s nakrájenými buřtíky.
 
6.      Tam a zpět – přenesení vajíčka z jednoho bodu do druhého bodu na čas, a to jak psovodem, tak psem. Někteří se s touto disciplínou trošku prali (třeba Sid Petry Trávníčkové nechápal co má s tou divnou polokulatou věcí dělat  , a tak se oba i s paničkou u této disciplíny hodně natrápili). Nevýhodou této v pořadí 6. sranda disciplíny byl fakt, že ještě v pozdním odpoledni pejsci vylizovali trávník ve snaze domoci se ještě nějakého vajíčka...
 
 
7 disciplínu naši poloprezidenti z časových důvodů vynechali, možná v tom trošku sehrál i fakt fyzické neschopnosti psovodů, neboť letošní závod byl opravdu náročný jak s ohledem na fyzickou a psychickou kondici psovodů, tak i s ohledem na jejich namožené bránice.  Sešla se výborná parta, krásné počasí a suprová nálada. Všichni jsme se dostatečně pobavili a již teď se těšíme na další, jistě podobně vydařený ročník.
 
Na závěr uvedu, že na prvním místě se umístil Radek s Mikym, na 2. místě potom Lenka Špringlová s Eimie a 3. místo atakovala Alena Kirpalová s Agátkou (která nám pak druhý den skoro vyjedla špekové knedlíky, tedy ne Ája, nýbrž Agátka ).
 
Všem, a to i přespolním, velmi děkujeme za účast a doufáme, že se v podobném složení sejdeme i příští rok !! 
 
Akci fotila Anna Zelingerová a Lukáš Woldert, fotky budou dodány.