Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chebský stopařský speciál 2016

6. 11. 2016

Včera, 5.11.2016, se v prostorách ZKO Cheb konal již tradiční stopařský speciál. Závodu se účastnilo celkem 23 psovodů se svými psy v kategoriích ZM, ZVV1, ZVV2 a Speciál.  Počasí nám přálo, občas sice zamrholilo, ale pořádně se rozpršelo až těsně po vyhlášení výsledků čili počasí bylo zodpovědně objednáno předem.  Za celý pořadatelský tým (asi 5 lidí) mohu vyjádřit nepokrytou pýchu, neboť časový harmonogram byl velmi kvalitně naplánován (ne, toto opravdu není samochvála, hlavy nás totiž při plánování programu pořádně bolely a ten kouř, který se tím pádem linul z kluboven opravdu nebyl od kamen). Shrnuto: vše klapalo jako na drátkách, příjezdy a odjezdy na stopy, vypracovávání poslušností, zapisování bodů, kantýna, která byla naprosto luxusní jako vždy, sportovní chování závodníků a v neposlední řadě samozřejmě velmi příjemní rozhodčí a jejich korektní posuzování.

 

V kategorii ZM zvítězila Petra Horáková s Adangerem, která měla jednak nejlepší poslušnost závodu a také se stala absolutním vítězem závodu. Na druhém místě se umístil uvědomělý Antonín Laslop se svým NO René (uvědomělý proto, že neustále zodpovědně předkládal pořadatelům svou bodovací kartičku, asi tak 9x ),  na třetí místo dosáhla naše členka Gabča s Britou, které musím tímto pochválit, neboť se svým stylem výcviku 3x do roka se umístit na třetím místě je super výkon  .  Pro nezasvěcené uvádím, že Gabču s Britou vidíme na cvičáku tak jednou do roka 

 

Následovala kategorie ZVV1, kterou vyhrál pan Štefan Majnek se svým RTW Parkosem, na druhém místě se umístil náš člen Lukáš Woldert se svoji NO Schegy, kteří vyhráli i nejlepší stopu závodu (100 b. !!!)  a třetí místo obsadil Pavel Hering se svým BOM Badem. Nastala tak tedy VELMI neobvyklá a téměř vtipná situace, kdy se rotvík umístil na prvním místě, za ním na druhém místě NO a třetí BOM  . Skutečně fotka do časopisu (jak se vyjádřil pan rozhodčí).

 

Kategorie ZVV 2 nebyla obsazena jak jsme si představovali, nicméně minimální počet 3 závodníků byl naplněn, a tak se i tato kategorie mohla otevřít. O první tři místa se podělili Petr Zifčák a Hektor, kteří se umístili na prvním místě a zároveň si odnesli i putovní pohár závodu, na druhém místě se umístila Dana Hákova ml. s Aurou a na třetím místě stanul pan Tomáš Cvach s Dally.

 

Následovala nejobsazenější kategorie, kategorie Speciál, kterou ovládlo 8 závodníků. Na posledním místě se umístili pan Petr Treppesch a jeho ČSV Bounty, za ním, tedy na 7. místě, pak Dana Háková st. s Akita Inu Aiko, 6. místo obsadily Magda Maněnová a Černá Nova, o páté místo zabojovaly Dana Háková ml. a Hany, bramborovou medaili vyhráli Vladimír Jirkovský a VK Hugo, třetí místo obsadili Luboš Šmolík s F1 Warem, na druhém místě stanuli Pavel Kalenda s Hessy a celou kategorii nakonec vyhrály Iva Lžičařová a NO Chira (95 b.).

 

V kategoriích ZM, ZVV 1 a Speciál se zároveň účastníkům na posledním místě udělil i pohár útěchy, aby věděli, že i na ně myslíme a přejeme mnoho štěstí do příštích závodů a zkoušek a hlavně elán do dalších tréninků. Příště to ostatním určitě ukážete  !

 

Všem, kteří byli na závodech úspěšní upřímně gratulujeme a těm, kterým se to letos až tak nevydařilo přejeme hodně trpělivosti, hezké tréninky a do příštích závodů i více štěstí.

 

Obrovský díky patří ovšem sponzorům, a to dealerovi MeraDog a zprostředkovatelům Bohouši Machači a jeho ženě (firma M&B), firmě Marketa&Remone, Marius Pedersen a firmě Haffino s.r.o. !!

 

Děkujeme rozhodčím, závodníkům za účast, výborné kantýně (Vendulce Maňákové), kladečům Romanu Nečasovi a Ing. Jiřímu Nesládkovi, organizačnímu týmu (tedy nám všem šesti), pomocníkům, tedy Zuzce Vaníčkové a těšíme se na příští ročník ! J

 

Fotografie jsou dostupné na rajčeti, nicméně za kvalitu se upřímně omlouvám.

ODKAZ ZDE.