Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chebský stopařský speciál 2013

28. 10. 2013

Dne 27.10.2013 pořádal náš kub již tradiční a v okolí celkem oblíbený „Chebský stopařský speciál“.  I  letos se otevřely všechny kategorie od ZM po ZVV 3 a opětovně i kategorie Senior, kde závodili 3 závodníci (Roman Nečas s Assem, Radek Horák s Mikym a Luboš Šmolík s Maxem). 

 

Závody začaly za deštivého počasí, to se však naštěstí později umoudřilo a vykouklo na nás i sluníčko.  Tento krásný podzimní den byl však vykoupen obrovským větrem, který byl na stopách skutečně na místě. Mnoho účastníků závodu se bálo, že je to odfoukne i se psem a vlastního slova v tom vichru téměř nebylo slyšet. Nicméně i v takovémto vichru stály některé výkony za to a mnoho psů si s tímto počasím dokázalo bravurně poradit (Dusty pana J. Nesládka v ZVV 1 vystopoval 95 bodů, Hexa Lenky Špringlové a Romana Nečase obdržela v téže kategorii 99 bodů, Hugo pana Jirkovského v kategorii ZVV 2 získal 96 bodů a  hezký výkon opětovně předvedl Ozzy z Dašického Zátiší pana Prokopa, který obdržel krásných 96 bodů v kategorii ZVV3). Ve stopách se letos bohužel nedařilo Romanovi s Assem a Radkovi s Mikym, nicméně věříme, že příští rok to napraví a ukáží nám jak jim to stopuje.  

 

Stopami účastníky závodu prováděla Lenka Vališová spolu s příjemným rozhodčím panem Jaroslavem Hartlem. Poslušnost pak posuzoval pan rozhodčí Ivan Marinč, který celý den hýřil vtipem.

Zvláštní poděkování patří tedy jak oběma rozhodčím, tak vedoucí závodu Heleně Petránkové, technickému vedoucímu Lence Vališové za výbornou organizaci závodu, kladečům Milanu Tomšovicovi a Václavu Volštátovi a v     n e p o s l e d n í     řadě naší „kantýnské“ Vendulce Maňákové, která navařila, napekla a naprosto bezvadně se celou dobu závodu starala o závodníky i o rozhodčí. Kolem šesté se psychicky i fyzicky zhroutila a odjela domů. A tak zvoláváme díky, díky, ještě jednou velké díky !!!!!!!! 

 

Shrnutí výsledků:

V kategorii ZM se umístily dvě členky klubu ZKO Cheb Gabriela Licková s fenou NO Britou, které se umístily na krásném druhém místě. Zde škoda předmětu, který Brita nezalehla (stopa 36 bodů), jinak poslušnost měly holky obě velmi pěknou, ohodnocenou 36 body.  Na 1. místě se umístila Lenka Špringlová s fenou RTW Eimie Bohemia Col-Bri, kterým se sice moc dle představ nevydařila poslušnost, ale cviky, které měly být provedeny, tak Eimie provedla, nicméně jasně celou dobu dávala najevo, že stopa ji již vyčerpala, a tak nemůže podávat mistrovské výkony. I pro tak oblíbený aport se sotva došourala. 3. místo obsadila Anička (podomácku "naše Anička") s pejskem BŠO Apollem Alba Sagittou, kteří předvedli též velmi líbivý výkon.  

 

První dvě místa v kategorii ZVV 1 opět ovládli členové klubu, pan Jiří Nesládek s Dustym  ze Stříbrného kamene, kteří se umístili na 2. místě s krásnou stopou (95 bodů) a velmi hezkou poslušností, kde jim byla panem rozhodčím vytknuta určitá nekázeň pejska (nicméně velmi pěkných 88 bodů). Na 1. místo se vyšplhala fena Lenky Špringlové Hex vom Gleisdreieck, která zabodovala stopou (99 bodů) a v poslušnosti opět byla vytknuta nekázeň psa a neochota v poslední fázi poslušnosti (zejména při přechodech k překážkám). Na 3. Místě se umístil pan Štefan Majnek s RTW Faustíkem, který celkem obdržel pěkných 171 bodů.

 

V kategorii ZVV 2 na 1. místě stanul pan Vladimír  Jirkovský s Hugem (Frankie Aquila Levinson - stopa 96 a posl. 86 bodů), druhé místo obsadil s fenou NO Deou pan Imrich Kurčík s bodovým ziskem 174 (S: 93, P: 81) a na 3. místě se umístil opět knírač, a to Sir (SIR JACK VON ELBERFELD) pana Kuneše (S: 75, P: 86).

 

V kategorii ZVV 3 zvítězil pan Zdeněk Prokop s CHP Ozzym z Dašického zátiší, kteří obdrželi na stopě krásný 96 bodů a na poslušnosti 74, následovala ho na 2. Místě naše členka Monika Turková se Sísou (Alexis od Svaté Lucie), které si vyčuchaly 73 bodů a na poslušnosti získaly 44 bodů (což omlouvá zdravotní stav Sísy, která by neměla překonávat překážky, čili odpadá metrovka, áčko i vysoká kladina). 3. Místo obsadila paní Dana Háková s fenkou BŠO Honey. 

 

A konečně přistupujeme ke kategorii Senior, kde si zazávodili 3 závodníci, a to pan Luboš Šmolík s Maxem, kteří vybojovali 1. Místo s bodovým ziskem 166 bodů, na druhém místě se umístil Radek Horák s Mikym, kterým se nevydařila stopa (S: 0, P: 79) a třetí místo obdržel náš „dědeček“ Asso z PS Romana Nečase, kterému se taktéž nevyvedla stopa (0 bodů) a ani poslušnost, kde chtěl Asso z nějakých nepochopitelných důvodů spapat opodál stojícího pana Šmolíka, a tak došlo k diskvalifikaci. Snad se na příští rok oba kluci pochlapí a napraví si reputaci ! 

 

Nejlepší stopa: Lenka Špringlová a Hex vom Gleisdreieck: 99 b. (ZVV1)

Nejlepší poslušnost: Lenka Špringlová a Eimie Bohemia Col-Bri: 43 b.  (ZM)

Absolutní vítěz: Lenka Špringlová a Eimie

Putovní pohár: Vladimír Jirkovský a Hugo

 

Příští rok se zase těšíme na vaši účast !!!!!

 

Závěrem bych pochválila organizaci závodu a poděkovala i sponzorům – firmám a FO:

 

Marius Pedersen a.s.

Zverimex Pajtaš

Haffino s.r.o

Město Cheb

Společnost APT PRODUCTS s.r.o.

VS LIFID s.r.o.

Pracant Cheb

Marketa Remone s.r.o.

David Melč

 

VÝSLEDKY:

 

a.jpg

 

 

b.jpg

 

 

c.jpg